вторник, 28 ноября 2017 г.

"EV200" ehk Eesti Vabariik 100 aasta pärast

Robotex on Euroopa suurim robootikasündmus, mis toimub koostöös Tallinna Tehnikaülikooli ja Tartu Ülikooliga. Tegemist on tehnoloogiaalase kogupereüritusega, kus on tegevusi nii igas vanuses võistlejale, pealtvaatajale kui ka huvilisele.


Robotexile aitab kaasa ka EV100 toimkond, et lapsed üle Eesti saaksid võimaluse tegeleda robotitega ning omi oskusi tulla näitama Robotexile.



Mäng „Prügi sorteerimine“


Tegevuse eesmärk: Õpilane teadvustab jäätmete sorteerimise vajalikkust ja õpib kuidas jäätmeid saab kodus sorteerida. Tegevus koos Bee - Boti abiga seob omavahel matemaatika ja loodusaine; Laps tegeleb loogiliste seoste loomisega, saab aru seostest ning areneb tema järeldamisoskus.






Tegevuse kirjeldus /Mängu kord:  
Iga osaleja vastutab oma enda mängukogemuse eest. Mänguväljavalikul on 5 ala: mets, rand, meri, mänguväljak ja prügi sorteerimisbaas. Lapsed valmistavad ette mänguruumu- iga osaleja programmeerib roboti (BeeBot) liikuda punktist (A) punkti (B). Mängus osaleja korjab koos robotiga prügi ja viib  sorteerimisbaasi, kus prügi pannakse vastavasse konteinerisse. Seejärel liigutatakse robot järgmisele mängualale prügi kokku korjama.
Mäng jätkub nii kaua kui kogu prügi on mängualadelt korkku korjatud ja õigusti sorteeritud.








Комментариев нет:

Отправить комментарий